Търсене

1700 служители в 34 болници ще получат по 1000 лв. допълнително

1700 служители в 34 болници ще получат по 1000 лв. допълнително

1700 служители, в това число медицински и немедицински персонал, работещи в 34 болници, ще получат чисто по 1000 лв. над заплатите си за март. Парите ще бъдат преведени днес, обяви тази сутрин министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Допълнителните пари се дават за работещи в лечебни заведения, в които се лекуват пациенти с COVID-19.

Четирийсет души от персонала на болница, в която са хоспитализирани до 5 пациента с COVID-19, ще получат допълнителни възнаграждения. В лечебните заведения, в които пациентите са от 5 до 10, допълнителни възнаграждения за март месец ще бъдат преведени на 70 служители, а в в болниците с над 10 хоспитализирани с коронавирусна инфекция, по 1000 лв. ще получат 100 души от персонала на лечебното заведение. За тази цел са предвидени 2,6 млн. лева, уточни министър Ананиев.

3,4 млн. лева ще бъдат разпределени за допълнителни възнаграждения и на работещите в центровете за спешна медицинска помощ, регионалните здравни инспекции, както и за служителите в Националния център по заразни и паразитни болести, като ръководителите на съответните структури са подали информация кои служители и екипи са на първа линия.

Министър Ананиев посочи, че през месец април размерът на средствата за допълнителни възнаграждения се очаква да нарасне, тъй като от началото на месеца има нови области в страната, в които има регистрирани случаи на пациенти с COVID-19.

Средствата са осигурени по проект „Подкрепа на работещи в системата на здравеопазването в условия на заплаха за общественото здраве от COVID-19”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.