Търсене

21 500 лв. от дарения са постъпили в сметката на МБАЛ "Д-р Ст. Христов"

21 500 лв. от дарения са постъпили в сметката на МБАЛ "Д-р

Десет дни след началото на кампанията за набиране на средства за подпомагане на Многопрофилната болница за активно лечение в Севлиево, събраната сума в обявената сметка е 21 500 лв., информират от лечебното заведение.

Дарители са както от сферата на бизнеса, така и физически лица, общо деветнайсет към момента. 

"АББ България" е дарила 10 000 лв., 3 000 лв. са получени от Цветомир Цонев, по 1 000 лв. са дарили Явор Памукчиев, Трифон Трифонов, Младен Пенчев, Емил Метев, Даниела Метева и ЕТ „Медика“.

От Движението за права и свободи са направили дарение от 800 лв., "Общински пазари" ЕООД - 200 лв., по 100 лв. са дарили Полина Косева, Момчил Косев, „Радио Севлиево“ и анонимен дарител.  

Марта Йонкова е дарила 41,99 лв., Милен Недялков и Николай Нанков - по 20 лв., 19 лв. по сметката на болницата е превела Калина Иванова.

Сред първите дарители е бил и кметът на Севлиево, съобщават от болницата.  

Извън сумата в дарителската сметка, е дарението на сдружение "Севлиево 21 век". Оттам ще закупят животоподдържаща апаратура. Средствата за това бяха събрани от членове на организацията. 

От болницата не съобщават за какво ще бъде използвана сумата от дарения. Първоначално дарителската кампания бе обявена за купуване на респираторни апарати, но от разпространено след заседание на общинския кризисен щаб стана ясно, че лечебното заведение има проблем с медицинските специалисти, които могат да обслужват подобна медицинска апаратура.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.