Търсене

Безплатно ще преглеждат и лекуват бежанци в общинската и държавна болница на Севлиево и в общинския медицински център

Петима бягащи от войната са потърсили медицинска помощ в Севлиево до днес
Севлиево онлайн
Безплатно ще преглеждат и лекуват бежанци в общинската и държавна болница на Севлиево и в общинския медицински център

Илюстративна снимка, източник: фейсбук

Безплатни прегледи и лечение, при нужда, на бежанци от Украйна, гарантират от двете болници в Севлиево - общинската МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" и Държавната психиатрична. "До момента няма постъпили за лечение в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов", но сме в готовност да окажем безплатна болнична помощ на бягащите от войната в Украйна", е съобщил управителят на заведението д-р Пламен Цеков, цитиран от общинския сайт. 
 
"Посттравматичният шок е водещ в състоянието на бежанците от Украйна, затова Държавната психиатрична болница се включва в хуманитарната кауза за извършване на прегледи с цел по-бързото възстановяване от преживяното на бежанците", е коментирала директорът на Държавната психиатрична болница д-р Сюзан Садъкова.
 
От началото на конфликта в Украйна петима украински граждани са потърсили помощ в "Медицински център - 1 - Севлиево". Те са жени и деца на различна възраст, всичките в добро здравословно състояние, става ясно от управителя здравното заведение д-р Младен Пенчев. Екипът на лечебното заведение извършва безплатни медицински прегледи, апаратни и химио-лабораторни изследвания, бързи антигенни тестове и каквото е необходимо, информират от Община Севлиево. 
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.