Търсене
Парламентарни избори на 2 април 2023 г.

Богомил Петков, който умее да намира решения

Бизнесменът от Севлиево е втори в листата на „Продължаваме промяната - Демократична България“ в габровска област за вота на 2 април
Предизборен щаб на "Продължаваме промяната-Демократична България", публикува се съгласно договор
Богомил Петков, който умее да намира решения

Снимка: Предизборен щаб на "ПП-ДБ"

Богомил Петков e от хората, които умеят да довеждат до успешен край всичкo, с което се захванат. Може би затова не успява да мине по главната улица нито в Севлиево, нито в Габрово без да го спрат поне 10-ина човека. Всеки със своята болка или проблем, а някои - с нови идеи, не рядко - и с благодарност.

На първо място Богомил Петков е производител. На качествена българска продукция.

Освен това е представител на родния си град Севлиево в Народното събрание. Вече два мандата. В които, макар и за няколко месеца, успя да свърши повече отколкото други за 3-4 пълни мандата.

56-годишният политик е завършил математическата гимназия в Габрово. А след това – Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов. Дипломира се едновременно в две специалности „Социално-икономическа информация” и „Морал и право”. Към ученическите години той датира и страстта си към футбола и към шахмата. Преди да скочи в бизнеса, успява да стане дори кандидат-майстор на спорта по шахмат. Днес е превърнал и двете легендарни игри в хоби. Заради стратегията, от която и шахматът, и футболът се нуждаят. И защото и матът, и голът искат

последователност, търпение и упоритост

Семеен е и има две деца. Носител е на отличието „Пол Харис” на „Ротари Интернешънъл” за дарителство.

Като кореняк севлиевец Богомил Петков добре познава болките на съгражданите си. Затова е приел за своя кауза решаването на водния проблем на община Севлиево. И така важния за областта и цяла Северна България проект на тунела под връх Шипка заедно с обходния път на град Севлиево.

Петков определя себе си като човек с познания в сферата на инфраструктура, строителство и регионална политика. В тези области са и основните му

постижения при работата му в 47-ото и 48-ото НС

Отчетът си пред избирателите той започва с проблема с водоснабдяването на Севлиевска община. Служебното правителство отмени решението на правителството на Kирил Петков и оряза два от общо трите проекта на община Севлиево на стойност 7 154 838 лв. без ДДС. Въпреки това беше подписан един от проектите от етап 2 - участък 1 с дължина 4205,35 м Първите 1 275 417 лв. вече са преведени по сметка на общината.

След като стана ясно, че други средства от бюджета на МРРБ за 2022 год. няма да бъдат отпуснати, започнах да търся друг вид финансиране. На 20. 01. .2022 год. след среща в Българския ВиК холдинг” ЕАД се стигна до решение друг участък с дължина 1367 м. да се реконструира от капиталовата програма на „ВиК” ООД Габрово през 2023 год.

По отношение на най-важната част - реконструкция на довеждащия магистрален водопровод от ВЕЦ „Видима” до ПСПВ с. Стоките чакам отговор на писмото си с искане за финансиране, изпратено на 26. 01. 2023 г до мининистъра на МРРБ, премиера и президента“, отчита се пред избирателите си Петков.

По темата с

тунела под връх „Шипка”, заедно с обходния път на Севлиево,

той е провел няколко срещи с управлението на АПИ. Оттам го уверили, че процедурата върви по план и е на етап проектиране, техническа фаза.

Сред важните за жителите на областта теми, с които Петков се е ангажирал активно по време на мандата е и състоянието на пътя Батошево-Стоките-Кръвеник-Априлци и опасен участък на него в района на с. Селище.

С удовлетворение кандидатът за народен представител споделя за осигуреното от правителството на Кирил Петков финансиране за ремонти в Природоматематическата гимназия „Академик Иван Гюзелев” в Габрово и в „Национална Априловска Гимназия” в Габрово, за ремонта в инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” в гр. Севлиево и ремонта на басейна в СУ „ Васил Левски” в гр. Севлиево. Осигурено е финансиране по програма „ Региони в растеж” и санирането на блок 4 в ж.к „Митко Палаузов” и РУ на МВР град Севлиево.

Важно постижение са и отпуснатите средства за реконструкция на пътя Трявна Куманите и на други инфраструктурни проекти в Дряново, Трявна и Габрово.

Отчетът съдържа още няколко страници закони на първо и второ четене, проекти, питания и срещи. Петков, обаче, предпочита да говори в детайли само за тези, които касаят пряко живота на съгражданите му.

За Богомил Петков можете да гласувате с преференция 102 в листата на „Продължаваме Промяната-Демократична България“ 7 МИР – Габрово, с номер 12 в бюлетината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.