Търсене

Борислав Маринов е стипендиант на Ротари клуб-Севлиево

Емилия Димитрова
Борислав Маринов е стипендиант на Ротари клуб-Севлиево

Даниела Христова - президент на "Ротари клуб" - Севлиево, връчи удостоверението за стипендията на Борислав Маринов, снимка: Божидар Генков

Борислав Маринов, който отговаря за библиотеката при Средно училище "Васил Левски" в Севлиево, е стипендиант на Ротари клуб Севлиево. Номинацията и стипендията му бяха обявени днес от президента на клуба Даниела Христова по време на честването на Деня на народните будители. 

Отблелязването на празника традиционно беше пред бюста на Хаджи Стоян Николов, пред Историческия музей в Севлиево, носещ неговото име - Хаджистояновото училище. 

"Отличието на Борислав е признание към младите хора в Севлиево, съвременните български будители", каза Даниела Христова минути преди да връчи удостоверението за стипендията на младия мъж, който е студент във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Стипендията, която Ротари клуб отпуска на Борислав е 2000 лв. за всяка година до завършване на бакалавърската му степен.

Това е второ голямо признание за усилията на Борислав Маринов да превърне библиотеката в СУ "Васил Левски" в духовно и книжовно средище. На 9 май т.г. на него бе присъдена една от годишните награди на "Българската библиотечно-информационна асоциация".

За отличието на Борислав Маринова от Българската библиотечно-информационна асоциация може да прочетете тук

Той получи отличие в категория "Подкрепа за библиотеките 2021" и е един от тримата носители на приза в категорията заедно с акад. Иван Юхновски и фирма „Кортева Агрисайънс България“. 

Борислав получи своето отличие в Деня на Европа 9 май в Американския център на Столична библиотека, където се състоя церемонията по отличаването на носителите на годишните библиотечни награди за 2021 г.

  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!