Търсене

БСП за втори път остава без депутат от Габрово, ДПС взема мандат с под 2 хил. гласа

Емилия Димитрова, "За истината"
В 157 секции в област Габрово ще може да се гласува с машини

снимка: presstv.bg

Колкото и Корнелия Нинова да казва, че БСП не е отстъпила от постигнатото на изборите през ноември м.г., факт е че за втори път партията остава без депутат от Габрово.

Четирите мандата в областта почти сигурно си поделят ГЕРБ, „Възраждане“, „Продължаваме промяната“ и ДПС.

Разпределението на мандатите е същото както след вота на 14 ноември 2021 г. Разликата е единствено в това, че този път „Възраждане“ е трета политическа сила в региона и заема мястото, на което досега беше БСП, а Столетницата отиде на четвърта позиция.

Не е вярно, че не сме загубили на тези избори. Щом дори твърдият ни електорат не гласува за нас, какво да говорим, коментират социалисти. Според тях русофилските послания, на които БСП е разчитала, за да дръпне гласове, всъщност са помогнали на „Възраждане“. Това означава, смятат червени привърженици, че Корнелия Нинова не осъзнава, че партията ни губи окончателно позиции сред избирателите.

Всъщност в тази ситуация изненади няма. За подобен развой „За истината“ писа още преди редовните парламентарни избори през април м.г. Тогава Корнелия Нинова и приближените й в ръководните партийни органи наложиха водачи на листи по места, с които местните социалисти не бяха съгласни. Несъгласието им обаче беше загърбено в името на това водачи на листи да бъдат най-верните и предани на Нинова.

Продължението четете оттук

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.