Търсене

Д-р Бабу Франсис е лекар на 2023 г., решиха колегите му от севлиевската гилдия

Емилия Димитрова
Д-р Бабу Франсис е лекар на 2023 г., решиха колегите му от севлиевската гилдия

Д-р Бабу (вдясно) с управителя на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов", снимка: МБАЛ

Ортопедът и травматолог д-р Бабу Франсис, е лекар на годината за община Севлиево. Това решиха лекарите от общината по повод днешния Ден на българския лекар. 

Д-р Бабу, както севлиевци и колегите му го наричат, е от Индия. Завършил е медица в България, за кратко се връща в родината си, но се оказало, че в Индия възможностите за специализация са малки. Затова д-р Бабу отново поел към България, където специализира "Ортопедия и травматология".

От 2020 г. д-р Бабу Франсис е лекар в отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов". Преглежда и в ДКЦ-1-Севлиево. За това не дълго време, името му се споменава с огромно уважение от севлиевци. Някои са били негови пациенти, други са чули за любезния, сърдечен и много добър лекар от индийски произход, избрал да се развива в България. 

Отличието "Лекар на годината" се обявява всяка година от Българския лекарски съюз в деня за почит към Св. Иван Рилски - основател на Рилската Света обител, покровител на българския народ и на лекарите. 

Честито признание на д-р Бабу!   

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.