Търсене

„Да се върже системата“ – как Борисов отново обеща милиони без да знае за какво точно

„Да се върже системата“ – как Борисов отново обеща милиони без д

Борисов избра да се снима пред пълния узовир "Смирненски", вместо пред водоноска в севлиевско, скрийншот от видео в страницата на премиера във фейсбук

източник: zaistinata

Трийсетгодишния проблем с безводието в района на Севлиево трябва да бъде решен още тази седмица. Това става ясно от шестнайсетминутно видео, качено във фейсбук страницата на министър-председателя Бойко Борисов тази неделя, когато той изненадващо се появи в Габрово. От накъсаното му говорене във видеото обаче става ясно, че той изобщо не познава системата на водоснабдяването в региона и не прави разлика между Севлиево и Габрово. За министър-председателят безводието ще изчезне с финансирането на два проекта за 14 млн. лв., след което което „да се върже цялата система“. Кое към кое трябва да се върже, до края на видеото не става ясно.

На записа се вижда как с ръце в джобове Борисов се наслаждава на пълния язовир „Смирненски“ в компанията на кмета на Габрово Таня Христова и вицепремиера Томислав Дончев. Там са и областният управител на Габрово Невена Петкова, която не се включва в разговора, няма я и в кадър. Без да участва във видеото и в разговора, но присъства и областният координатор на ГЕРБ за Габрово Цветомир Михов.

Какво прави кмета на Севлиево?,

пита Борисов кметът на Габрово в края на разходката. После въодушевен от гледката добавя: „Гледай каква природа“ и пак пита:„Нали не сте се сбили?“. Христова много тихо отговаря: „Не, балансираме“. Не смее обаче да попита що за въпрос е това, след като Габрово има язовир, а Севлиево се захранва с вода от естествени водоизточници и разчита само на дъжда, т.е. Севлиево не зависи за вода от Габрово, но това Борисов май не го знае.

Сигурно не знае и че в севлиевски села от средата на миналия месец получават вода само от водоноски, а в други села я пускат за по няколко часа вечер, но не всеки ден. Ако знаеше, нямаше да пита кмета на Габрово „Какво е положението в Севлиево?“.

За да извади Таня Христова от конфузната ситуация, се намесва Томислав Дончев, който услужливо припомня, че в Севлиево досега са инвестирани 10 млн. лв. за справяне с безводието, но парите са недостатъчни.

Борисов бързо „включва“, че сега е моментът да покаже колко е добър и отсича: „Ще правим доста неща, в сряда може би ще ги финализираме“. Нито Христова, нито Дончев питат какво ще се случи в сряда. Тези зад кадър също мълчат.  

После добавя: „Те струват пари“ (нещата, чийто край ще видим в сряда, бел.авт.)

Томислав Дончев май схваща, че

 разговорът не отива на добре

и в опит да извади Борисов от неудобна ситуация подсказва деликатно „Става дума за Севлиево“.

Целият текст е достъпен  тук

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Извънредни парламентарни избори на 2 април 2023 г.