Търсене

Данаил Данков издаде трета стихосбирка, „Вървях към теб“

Данаил Данков издаде трета стихосбирка, „Вървях към теб“

Димитър Васин представя последната книга на Данаил Данков

автор: Даниела Йорданова

На 30 ноември в читалище „Развитие“ се състоя представянето на най-новата книга на Данаил Данков „Вървях към теб“.  Стиховете в нея носят топлотата на човешките отношения, на любовта – споделена или не, на пътеките, криволичещи, но винаги водещи към другия.

Това е третата самостоятелна стихосбирка на поета, представена от председателя на литературния кабинет Димитър Васин. Публиката се наслади на откъси от „Вървях към теб“ в изпълнение на самия автор, който рецитира наизуст стиховете си – истинско ветрило от искрени чувства и нежност.

След авторските стихове и изпълненията на пиано на Стефани Тотева, водещата Даниела Йорданова прочете своето стихотворение „Сонет за надеждата“, посветено на Данаил Данков. Свои стихове, посветени на поета, прочетоха и поетесите Венета Йонкова и Минка Вачева. Техният пример последва и една любителка на словото от публиката, вдъхновена от творчеството на поета.

Последваха множество въпроси към автора за любимите му книги, откога е започнал да пише, какви са творческите му планове и какво го е накарало да напише тази книга. „В нея разказвам за поривите на младостта. Защото всеки човек минава през такъв етап, а любовта е една от вечните теми. Две теми са вечни: любовта и смъртта. Но няма автор, който да не е писал за любовта – та нали тя крепи света! Творческият процес е странна работа – понякога от две думи става цял стих – важното е да е изстрадан, да е минал през сърцето.“

Събитието беше отразено от представители на клуб „Журналист“, създаден по проект „Твоят час“ към СУ „Васил Левски“.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.