Търсене

Данаил Лалев бе удостоен с почетен знак на президента на България

Данаил Лалев бе удостоен с почетен знак на президента на Българи

Данаил Лалев (крайният в ляво) по време на церемонията в гербовата зала на "Дондуков" 2, снимка: m.president.bg

На церемония в гербовата зала на президенството на Република България, състояла се днес, Данаил Лалев бе удостоен с почетния знак на президента на републиката. Отличието се присъжда  "за значимия принос към съхраняването и развитието на българската културно-просветна традиция и по повод 165 г. от началото на общонародното читалищно дело и Деня на народните будители". 

Изображение - 9935 Данаил Лалев получи отличието на държавния глава заедно с Геновева Танчовска, секретар на Първо българско НЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“, Свищов; Минко Стефанов, заместник-председател на Съюза на народните читалища, председател на НЧ „Зора – 1860“, Сливен; Васил Новоселски, председател на НЧ „Н. Й. Вапцаров“, Благоевград и Анета Мутафчиева, председател на НЧ „Тодор Петков - 1963“, Шумен и областен председател на Съюза на народните читалища. С почетния знак на държавния глава бяха отличени още акад. проф. Красимир Атанасов - за неговия научен и приложен принос в областта на изкуствения интелект, медицината, биологията, транспорта и редица други сфери, и проф. д. т. н. инж. Владко Панайотов - за изключителни заслуги към развитието на науката в областта на химията, минното дело и обогатяването и опазването на околната среда и екологията. 

"Това е много високо признание, което задължава да бъде упорит всеки, отдал се на родолюбие и българщината", сподели Данаил Лалев за "Севлиево онлайн" след края на церемонията.  
  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.