Търсене

Данаил Лалев е поканил президента Радев в Севлиево

Данаил Лалев е поканил президента Радев в Севлиево

снимка: личен архив на Данаил Лалев

Председателят на НЧ "Развитие-1870" в Севлиево и зам.-председател на Съюза на народните читалища в България Данаил Лалев днес е провел неофициален разговор с президента на републиката Румен Радев, научи "Севлиево онлайн". Двамата са били гости на церемонията по отбелязването на 90-ата годишнина от създаването на Националното читалище на слепите „Луи Брайл 1928“ - единственото място в България, в което се издава справочна и художествена литература на брайлов шрифт и се отпечатват учебници за ученици и студенти. 

"Използвах възможността да поканя президента Радев в Севлиево, защото има какво да му покажем - освен културните и исторически забележителности, и икономическите достижения, можем да го запознаем с дейността на уникалното за България сдружение на бизнеса "Севлиево 21 век" /б.ред. тази година сдружението отбелязва 25 години от учредяването/, с удоволствие бих посрещнал президента и в читалището, което е единственото в страната със собствено кино с изцяло свое 3D оборудване, а се оказа, че призеднтът не е виждал мотополигон "Горна Росица" - пет пъти трасе номер 1 в света", каза Лалев. 

Президентът, по думите на Данаил Лалев, е бил заинтригуван от поканата и е обещал да обсъди възможностите за идване в Севлиево с екипа си.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!