Търсене

Данаил Лалев връчи ключа на Севлиево на участниците в националния фестивал „Вълшебникът театър”

Десислава Димитрова
Данаил Лалев връчи ключа на Севлиево на участниците в националния фестивал „Вълшебникът театър”

Снимка: НЧ "Развитие-1870"

Връчвам ключа на Севлиево на младите театрали, за да отворят широко вратите на нашия град за всички актьори, творци и гости на XIII Национален фестивал на любителските театри за деца „Вълшебникът театър” - с това председателят на читалище "Развитие-1870" Данаил Лалев даде началото на тринайстото издание на фестивала, чийто инициатор, създател и организатор е севлиевското читалище.

Фестивалът бе открит със спектакъла „Таласъмът Тропалан” от Янко Митев на Детска театрална студия „Светулка” от Поморие. В първия фестивален ден с отлична актьорска игра, режисура, сценография и музикално оформление блеснаха Театрална школа „Усмивка” от Бургас с представлението „Балкански пътешественик” и Центърът за изкуства, култура и образование „София”, филиал Банкя със „Спящата красавица” по Шарл Перо и „Службогонци” от Иван Вазов. Спектакълът „Вие ли сте обитателите на земята” от Васил Станилов представи Детска театрална школа „Пламъчета” от Велико Търново.

Богатата програма на „Вълшебникът театър” продължава на 10 и 11 октомври с още по-интересни представления за малки и големи.

Фестивалът има конкурсен характер, а спектаклите се оценяват от жури с председател Алфидин Ахмедов – директор на Държавен куклен театър – Габрово, актьор, режисьор и възпитаник на читалищната театрална школа в Севлиево и членове: Венета Петкова – директор на Център за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс „Йовко Йовков” в Севлиево и Никола Узунов – режисьор и театровед.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!