Търсене

Директен автобус до Пловдив ще има, с начална точка Габрово

Севлиево онлайн
Директен автобус до Пловдив ще има, с начална точка Габрово

Заседание на областната транспортна комисия, председателствано от зам.-областния управител Андрей Новаков, снимка: Областна администрация

Областната транспортна комисия проведе подкрепи единодушно предложението на Община Габрово за разкриване на директна автобусна линия Габрово-Пловдив-Габрово. Линията е от републиканската транспортна схема от квотата на община Габрово.

Същата линия вече е преминала съгласувателна процедура от кмета на Община Пловдив и областния управител на област Пловдив. В разписанието е предвидено автобусите да тръгват в 06.30 часа от Габрово и да пристигат в Пловдив в 09.00 часа. От Пловдив часът на отпътуване е 17.30, като се очаква пътниците да са в Габрово в 20.00 часа.

Следваща стъпка, за да бъде разкрита линията, е тя да бъде утвърдена от министъра на транспорта и съобщенията, като за целта областният управител на Габрово ще изпрати мотивирано предложение до министерството.

В момента няма директна линия по това направление, а пътникопотокът се поема от преминаващи автобуси по маршрут Горна Оряховица-Пловдив. До 2020 г. пътуващите към Пловдив от Габрово можеха да ползват автобуса от Севлиево. Линията Севлиево - Пловдив - Севлиево на няколко пъти в последните години бе възстановявана и закривана. За последно бе пусната през юли 2020 г., но малко след това отново бе спряна заради нерентабилност, след като превозвачът, който я изпълняваше, отказа да пътува по маршрута. 

Променя се и разписанието на автобусната линия Севлиево-Априлци. По предложение на Община Севлиево бе прието с пълно единодушие автобусът от от Севлиево към Априлци да тръгва в 8.50 часа, а не както досега в 7.20 часа.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.