Търсене

Директорът Ани Андреева поведе крос в Деня на спорта в ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"

Директорът Ани Андреева поведе крос в Деня на спорта в ПГМЕТ

Снимка: ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"

Директорът на Професионалната гимназия по механоелектротехника Ани Андреева поведе кроса в Европейския ден на спорта, който бе отбелязан в гимназията. В инициативата се включиха 409 ученици от 8 до 12 клас, учителите и служителите в училището. Интерактивна презентация популяризираше събитието във фоайето на училището през целия ден.

Класовете сформираха отбори за участие в комбинирана щафета на принципа на елиминации и както във всяка спортна надпревара, имаше победители. Първо място завоюва 9 А клас, второ - 12 Г клас и трето - 11 В клас.

Паралелно се проведоха и надпревари за стрелба във футболна врата „Точна мишена“ (по три удара). Най-добре се представиха Златин Асенов (12 а клас), Юлиян Йорданов (10 а клас), Добромир Николов (10 г клас).

Състезанието за стрелба в баскетболен кош (по пет удара) бе спечелено от Мартин Мехмедов (8 а клас), Николай Андреев (11 в клас) и Елена Велева от 8 б клас.

Проведе се и спортно състезание за концентрация, ловкост и сръчност на тема разделно сметосъбиране и екологичен начин на живот. Участниците имаха за задача по инструкция с подскоци да се предвижат в различни посоки за събиране на хартия, стъкло, пластмаса.

Ученици в смесени отбори участваха във волейболна и футболна срещи. Представители от различните класове се включиха в състезание по дартс, а федербалът срешна ученици, учители и служители в състезание помежду им.

Въпреки че надпреварите имаха победители и победени, над това беше спортсменския дух и състезателен хъс, а това е и в основата на Деня на спорта - да привлече интереса на младите хора и им покаже възможностите на спортуването. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!