Търсене

Драматичен театър - Габрово поставя две нови, безплатни постановки за всички възрасти на една важна, специална тема

Драматичен театър - Габрово поставя две нови, безплатни постановки за всички възрасти на една важна, специална тема

На 29 октомври 2022 г. Драматичен театър Габрово ще предостави сцената си за две постановки, които ще съчетаят приятното изживяване за всички възрасти с полезните нови знания за един от важните проблеми на живота в съвременните градове – този на замърсения въздух. Входът за всички посетители е свободен.

Летящата страна е съвсем ново семейно куклено представление, което ще се изиграе в Габрово едва за втори път в страната, след премиерата си пред публика само ден по-рано в Русе. 

В него майсторите на куклите Мануела Саркисян и Георги Тенев ще ни пренесат в Летящата страна –  свят, в който всички могат да летят. Животът на летоландците е застрашен от едни почти невидими същества – прашинковците. Те се раждат в Печкоауспуха, прогонени са от него от Великата ПрахоХала и си нямат никаква представа, че вредят. Просто искат да се приберат вкъщи. Как двата свята могат заедно да намерят решение на кризата и да заживеят в мир едни с други? И как да направим така, че фините прахови частици и другите замърсители на въздуха да не пречат на дробовете ни да дишат и да карат въображението ни да лети?

Начало на представлението: 18:00 ч.

Жажда за въздух е плейбек театър представление, с участието на актьорите Наталия Цекова, Явор Костов и Михаил Петров. 

„Дишай, дишай!“ -  ни казват всеки път, когато трябва да се успокоим – но какво всъщност дишаме и пред какви предизвикателства сме изправени, за да го опазим? Ще потърсим заедно отговора с уникалните драматургични похвати на плейбек театъра. Това е импровизационен театър, който играе личните истории на хората от публиката. Няма предварителен сценарий, всичко се случва спонтанно -  според споделеното от зрителите.

Начало на представлението: 19:00 ч.

Екипът на театъра кани всички граждани и гости на Габрово и региона на 29 октомври (събота) в Драматичен театър – Габрово. Подарете на себе си и семейството си едно нестандартно, приятно и полезно преживяване. Нека полетим заедно на крилете на театъра и се замислим за по-чистия въздух в нашите градове, призовават актьорите и служителите на театър "Рачо Стоянов". 

Вижте повече на страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/406621501675697/

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!