Търсене

Фотографите любители в Севлиево възобновяват "Истории в кадър"

Актьорът Владимир Карамазов, за когото малцина знаят, че е изключителен фотограф, ще бъде гост на фотографските срещи
Фотографите любители в Севлиево възобновяват

снимка: Pixabay

След известно прекъсване Народно читалище „Развитие-1870” възобновява фотографските срещи под мотото "Истории в кадър". Тази година те ще се проведат в три последователни дни - от 14 до 16 октомври и са отворени за участие за всички, които желаят. Единственото условие е да заявят участие. 

"Истории в кадър" са по идея на Диди Баев и фотоклуб „Севлиево“. Замислени са като обмяна на идеи, споделяне на опит, черпене на вдъхновение, насърчаване и популяризиране на изкуството фотография. 

Участието във Фотографски срещи е безплатно. Право на участие имат фотографи, професионалисти и любители от страната и чужбина. Единственото изискване е да попълнят заявка - формуляр и го изпратят на имейл адрес chitalishte_razvitie@abv.bg.

Всеки участник има право да изпрати две отпечатани снимки (формат А3 или А4) за участие в изложба, която ще бъде открита в първия ден на събитието. На гърба на всяка снимка трябва да има надпис с имена на автор, заглавие и допълнителна информация, ако е необходимо. Снимките се изпращат на адрес: гр. Севлиево, ул. „Стефан Пешев” № 20 п.к. 5400.

Всеки участник има право да представи на аудиторията свои фотографски проекти, портфолиа и снимки, представящи го като фотограф в рамките на 20 минути. Представянето на творбите ще бъде в салона на НЧ „Развитие-1870” – Севлиево, чрез мултимедиен проектор на голям екран. Участниците могат да използват и собствен компютър.

Крайният срок за изпращане на заявките е 30 септември 2022 г., а за получаване на отпечатаните копия от снимки - 6 октомври т.г. 

Ето и програмата за всеки от трите дни на "Истории в кадър":

14.10.2022 г.

16.00 ч. – Откриване на изложба с фотографии, изпратени от участниците във Фотографски срещи Севлиево 2022 – „Истории в кадър"

16.30 ч. – Представянето на авторите, заявили участие за презентация

17:30 ч. – Прожекция на поредица с документални филми „Българските фотографи” (в салона на кино „21 век”)

21.00 ч. – Неформална среща на чаша вино и фотографски разкази

15.10.2022 г.

11.00 – 16.00 ч. – Представяне на автори, заявили участие за презентация

16.00 ч. – Представяне на гост фотографа Владимир Карамазов и откриване на изложбата от конкурса за художествен анализ на фотография „Снимките говорят”, част от официалната програма на 13-ти Европейски месец на фотографията (с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”). Разговор с публиката. 

17.00 ч. – Свободно време за снимане в околностите на Севлиево. В тези дни се провежда традиционният Севлиевски панаир. Заснетите кадри ще бъдат представени в онлайн изложба с финална селекция от конкурса „Фотографски срещи Севлиево 2022 – „Истории в кадър".

16.10.2022 г.

10.00 ч. – УЪРКШОП с фотографката художник Станка Цонкова – Уша

12.00 ч. – Закриване на Фотографски срещи Севлиево 2022 – „ИСТОРИИ В КАДЪР…”.

 

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!