Търсене

Фотоконкурс „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“

Фотоконкурс „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“

Фотоконкурса на БАВ с изложба през 2018 г. в Централната минерална баня в София

Екипът на Българска асоциация по водите (БАВ), вдъхновен от големия български писател Богомил Райнов, отново организира фотоконкурс. Избраната тема неслучайно е „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“. С нея от асоциацията се надяват да привлекат вниманието на всички творци, които с помощта на своите фотоапарати са успели да интерпретират дъждовните истории на капки, капчуци, пръски, локви, дъги, чадъри... И да представят най-впечатляващата фотоизложба в София, посветена на дъжда.

Фотоконкурсът е част от традиционното събитие на БАВ – Седмица на водата, по случай Световния ден на водата – 22 март. Той се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Уважаеми творци зад обектива, ако имате желание да вземете участие в нашия фотоконкурс изпратете ни Ваши авторски снимки, посветени на дъжда. Очакваме една, две или три от Вашите уникални работи, но не повече от три, за да успее журито да разгледа и се наслади на всички кандидатури, призовават от асоциацията. Снимките трябва да бъдат изпратени до 24:00 часа на 6 януари 2019 г. (неделя), на електронната поща на конкурса: photo-contest@bwa-bg.com

На 6 февруари 2019 г. всички снимки, одобрени за участие във фотоконкурса, ще бъдат публикувани във facebook страницата на Българска асоциация по водите (БАВ). Там до полунощ на 12 февруари ще бъде възможно тяхното онлайн оценяване с „харесвания“, което ще определи 10-те фаворити на публиката. Веднага след това петчленно жури, с председател представител на МОСВ, ще посочи още 40 фаворити в конкурса. Всички 50 впечатляващи кадъра ще станат част от фотоизложба в София и ще започнат да мерят сили за награди.

Само 5 от 50-те снимки, част от фотоизложбата ще бъдат обявени за безспорни победители в петте категории: първо, второ и трето място; отличие за обществена институция (подходяща за участие на държавни, общински, културни институции и дружества, НПО организации); награда на онлайн публиката. На официална церемония, организирана от БАВ, авторите на най-харесваните кадри ще получат специални награди от МОСВ и ПУДООС.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.