Търсене

Кметът свиква консултации за състав на Общинската избирателна комисия

Кметът свиква консултации за състав на Общинската избирателна ко

На 20 август кметът на Севлиево свиква представителите на парламентарно представените парти и коалиции и тези с депутати в Европейския парламент за консултации, които да излъчат членовете на Общинската избирателна комисия (ОИК) за местния вот през есента. 

От представителите на местните политически структури се иска да представят своите предложения за членове на комисията, но и резервни варианти, в случай че член на ОИК не участва в заседания на комисията повече от десет дни.   

Досегашният председател на ОИК Севлиево бе Снежина Дянкова от квотата на ГЕРБ, зам.-председател Соня Семова от квотата на БСП, секретар Сабие Ходжева от квотата на ДПС и осем членове. 

Крайният срок за провеждане на консултациите за състав на общинска избирателна комисия е 20 август т.г., а до 24 август кметът трябва да представи в ЦИК предложение за състав на комисията, ако е постигнато съгласие между местните политици. Ако съгласие не е ностигнато, до 24 август т.г. кметът на общината трябва да избрати в ЦИК направените предложения за състав на ОИК, а до 6 септември т.г. от ЦИК трябва да назначат комисията. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.