Търсене

Когато благородната идея срещне подходящите хора се ражда...гора

Когато благородната идея срещне подходящите хора се ражда...гора

Ярослав Дончев и Иван Степанов - работа в екип

Една благородна инициатива, ентусиазъм и настроение събраха съмишленици в околността на крепостта „Хоталич” в събота, на 10 април. Към всичко това Слънцето добави щедро от топлината си и през целия ден „обгрижваше“ ентусиазтите-лесовъди, дошли да отбележат Седмицата на гората по единствения възможен начин – като засадят дръвчета на оголения заради корояд терен.

Изображение - 9200

Инициативата за залесяването е част от социалните проекти на „Идеал Стандарт-Видима“, обединени под надслов „Силата да помагаш“ и очаквано в нея се включиха най-много  работещи в компанията. Подкрепа обаче не им липсваше и към тях се присъединиха доброволци – граждани, на които не им е чужда зелената идея и грижата за природата.

Изображение - 9201

Засадени бяха фиданки от видовете дъб-цер, кедър, смърч, бреза и червен дъб, закупени от  „Идеал Стандарт-Видима“. Теренът беше подготвен от Държавно ловно стопанство „Росица“ в Лъгът, откъдето казаха, че подобна мащабна акция по залесяване се случва за първи път, но „перфектната съвместна работа по организирането й подсказва, че ще превърнем това партньорство в традиция“, сподели директорът на стопанството Иван Степанов.

[[https://sevlievo-online.com/statii/dls-rositsa-i-ideal-standart-vidima-zalesyavat-25-dka-gola-plosht-5911]]

Залесяването бе символично открито лично от изпълнителният директор на „Идеал Стандарт-Видима“ Ярослав Дончев, който заедно с Иван Степанов очерта пътя на инициативата от раждането на идеята, до събирането на ентусиазтите за същинската работа.

Изображение - 9202

Най-хубаво от всичко беше участието в залесяването на деца. В компанията на своите родители деца от различни възрасти активно подпомогнаха засаждането на дръвчетата, а от ДЛС „Росица” се бяха погрижили за създаване на допълнителни преживявания за всички. Така работата не натежа, а удовлетворението накрая беше толкова силно, че всички си обещаха да има повече такива инициативи.

Изображение - 9203

След приключване на залесяването желаещите имаха възможността да пояздят и в още по-пълна степен да се насладят на полезното и приятното в слънчевия априлски ден.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.