Търсене

Критично тежки случаи на коронавирус няма да се лекуват в Севлиево

Критично тежки случаи на коронавирус няма да се лекуват в Севлие

Критично тежки случаи на пациенти с доказана коронавирусна инфекция няма да се лекуват в севлиевската болница, а ще бъдат пренасочвани към областни болници. В Севлиево за момента ще се лекуват леки, средно тежки и тежки случаи. 

Това става ясно от разпространено от Община Севлиево съобщение, след заседание, свикано от кмета Иван Иванов и ръководителите на здравни заведения в града. 

Причината да не се лекуват критичните случаи в МБАЛ "Д-р стойчо Христов" е липсата на специалисти, се казва в същото съобщение. 

До момента в севлиевската болница са изследвани шест пациенти със съмнения за Covid 19, пробите на всички са били отрицателни.

Изследват се пациенти със заболявания на долните дихателни пътища, доказани с рентгенов образ. Болницата има в наличност и бързи тестове за диагностика, които, според разпространеното от Общината се използват за скрининг и ще се прилагат на пациенти с ясно изразена симптоматика, характерна за коронавирусната инфекция, паралелно с пробите, изпращани към Национална референтна лаборатория.

Към 10 ч. тази сутрин в област Габрово под карантина са поставени 413 души. Преди три дни, на 27 март т.г., броят им беше 290. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!