Търсене

Мъж е загинал от брадва посред бял ден в с. Градница, разследването е за убийство

Севлиево онлайн
Полицията разследва момче и мъж от с. Добромирка за побой

Разследване за умишлено убийство на 73-годишен мъж в севлиевското село Градница се води под надзора на Окръжна прокуратура Габрово, съобщиха от държавното обвинение. 

Смъртта е причинена с брадва от 30-годишен мъж. Двамата са живеели в общо домакинство. Според информация на "Севлиево онлайн" възрастният мъж е бил втори баща на младия.

Убийството е станало в блоково дворно пространство в селото, около 12.00 часа на 8 февруари т.г. В информацията от прокуратурата се уточнява ,че по-младият мъж е употребил алкохол. Дали е така тепърва ще се изяснява. 

Предстои извършване на аутопсия на трупа на пострадалия и назначаване на съдебно-медицинска експертиза относно механизма и причините за смъртта му, разпит на свидетели и извършване на други следствени действия.

След привличане на извършителя като обвиняем, прокуратурата ще внесе в Окръжния съд в Габрово искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Образуваното по случая досъдебно производство се води по чл. 115 от Наказателния кодекс, който третира умишлено убийство. Наказанието при доказване на вината е от 10 до 20 години лишаване от свобода. 

Убитият мъж е бил кротък и уважаван човек, каза кметът на с. Градница Али Салиев. Младият също не бил известен с провинения. Какво се е случило между двамата, за да се стигне до фатален край, ще установява разследването. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!