Търсене

Министър Кацаров е сезирал прокуратурата за изказване на Бойко Борисов

Министър Кацаров е сезирал прокуратурата за изказване на Бойко Б

Стойчо Кацаров - служебен министър на здравеопазването

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е сезирал Софийска градска прокуратура относно изказване на председателя на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов за имунизация на населението с ваксини срещу COVID-19 с изтекъл срок на годност.

Изявлението е от категорията фалшиви новини, пише в сигнала си министър Кацаров. Той подчертава, че в България се прилагат само лекарства и ваксини в срок на годност и добавя, че няма лекар или фармацевт, който да даде на пациента си негоден медикамент. 

"Разпространението на фалшивата новина, което вероятно е било направено като част от предизборната кампания на г-н Борисов е обществено опасно деяние, предвид факта, че лицето е бивш министър-председател на България, а в момента председател на политическа партия ГЕРБ и поради това изказването му може да повлияе на решението на много хора", пише още здравният министър.  

Изказването, че у нас се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност би могло да повлияе върху решението на много хора да се ваксинират, смята още министър Кацаров, което би могло да засегне здравето им или да коства живота на много хора. 

Според него изказването на Борисов е с висока степен на обществена опасност и предвид това, че е направено в разгара на епидемична вълна от разпространение на Ковид-19, представлява заплаха и за националната сигурност на страната. 

С това министърът моли прокуратурата да извърши необходимите проверки и предприеме необходимите действия. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.