Търсене

На училище през ваканцията - пет езикови групи надграждаха знания по немски език

На училище през ваканцията - пет езикови групи надграждаха знания по немски език

Преподавателите Радослава Стоянова и Борислав Маринов, снимка: фейсбук

По инициатива на преподавателите по немски език Радослава Стоянова и Борислав Маринов в Средно училище "Васил Левски" отвориха класните стаи за лятото. Пет групи ученици работиха по надграждане на знанията по немски език, а инициативата се прочу и в съседни градове, откъдето също идваха ученици за извънкласно лятно обучение.
 
Според съобщение, което от училището направиха в една от социалните мрежи преподавателите Радослава Стоянова и Борислав Маринов са работили с учениците за преодоляване на трудностите по езика, както и за придобиване на повече знания в лексикален и граматичен аспект.
 
За работа са използвани както традиционни инструменти, така и взаимодействие с учениците (диктовки, работни листове, онлайн упражнения).
 
За ефективната съвместна работа ученици - учители са използвани собствено разработени ресурси, онлайн езикови инструменти, както и специализиран преводачески продукт.
 
Сред изпълнените от учениците задания и проведените с тях интеракции са: създаване на картинни карти по ключови думи от художествен разказ; геокешинг езиково предизвикателство; работилница за редакция на компютърно-подпомогнат превод; превод на непреводими думи, а в работилницата за преводачи бяха превеждани научни текстове от учебниците по биология, физика и химия.
 
Към занятията се присъединиха и ученици от ПМГ - Габрово, ПЕГ - Ловеч, Аркус - В. Търново, ПГМЕТ - Севлиево.
 
Втората сесия на летните консултативни часове ще се проведе от 4.09 до 10.09.2023. 
 
Безплатните летни часове по немски език са подходящи както за ученици, които имат затруднения в усвояването на езика, така и за тези с добри резултати, които могат да надградят наученото в т.нар. мастърклас. Часовете са безплатни, преподавателите не получават хонорар за тях и вършат обучението напълно безплатно, обявиха от училището инициатор. 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.