Търсене

Неизвестен открадна кутията за дарения от Читалището

9000 лв. събра Ротари клуб в Севлиево за ремонт на читалищния са

Читалището в Севлиево е една от трите сгради, които ще бъдат обновени и превърнати в енергийно ефективни по Плана за възстановяване и устойчивост

Дървената кутия за дарения е изчезнала от фоайето на Народно читалище "Развитие-1870" в Севлиево. Кражбата служителите на иституцията установили на 2 декември сутринта.

Най-вероятно неизвестният засега крадец е отмъкнал кутията с дарения предишната вечер, но как точно и кога, в Читалището не знаят.  В кутията е имало неголяма сума. Даренията са от граждани, имащи отношение към читалището, културната и просветителската му дейност.

От читалищния екип остро осъждат този ужасен вандалски акт. В резултат на посегателството обектът вече ще бъде под денонощно видеонаблюдение.

От Читалището приканват „Да не се забравя, че българщината – род, култура, традиции, се крепи на трите стълба – читалище, училище, православен храм”. А днес, повече от всякога, имаме нужда от култура, образование и вяра, се казва в позиция до медиите на Народното читалище в Севлиево, създадено с доброволните дарения на будни българи преди над 152 години.  

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.