Търсене

НАП пусна предварително попълнените данъчни декларации

НАП пусна предварително попълнените данъчни декларации

От днес предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица са достъпни в портала за електронни услуги на НАП. Достъпът до тях е с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП).

Данъчните декларации съдържат информация за получени доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем, от отдаване на имот на юридически лица, доходи за получени субсидии от Държавен фонд „Земеделие“, данни за направените лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране, получени суми от наложени платежи от продажби в интернет и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били собственост на декларатора повече от 12 месеца.

Преди да потвърдят попълнената декларация, титулярите трябва внимателно да прегледат данните в нея и ако е необходимо, да ги коригират. 

Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва на 5 май. Удължаването с няколко дни е заради Великденските празници.

Подалите годишните си декларации по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и ако са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 март.

   

  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!