Търсене

Новата цена на водата в Габрово засега не засяга Севлиево

Новата цена на водата в Габрово засега не засяга Севлиево

От 1 октомври ВиК Габрово определи нови цени на водата, но за потребителите от община Севлиево те ще бъдат в сила от началото на следващата година, когато в област Габрово ще оперира само един ВиК оператор, уточниха за "Севлиево онлайн" от габровското дружество. Не е изключено цените, които са в сила за потребителите на ВиК Габрово от началото на октомври т.г. да претърпят корекция от Нова година, казаха още от там, тъй като в началото на 2019 г. КЕВР ще определи цена на водата за 2019 г. 

Ако останат в сила сегашните цени, то след Нова година жителите на град Севлиево ще плащат с 25 стотинки повече за кубик вода, а живеещите в селата, които на плащат за пречистване и отвеждане на водата, с 14 стотинки повече за кубик.

В момента цената за услугата „Доставяне вода на потребителите” на ВиК "Бяла" в Севлиево е 1.67 лв./м³ с ДДС. Това е цена за битови потребители. Към нея към сметките ни се добавят 16 стотинки за отвеждане на отпадъчните води и 0.39 лв./м³ за пречистване. Тези допълнителни суми не се начисляват на живеещите в селата, където няма канализация и пречиствателна станция. Крайната цена, която плащаме за вода в Севлиево в момента е 2.22 лв. с ДДС.

В началото на този месец  ВиК Габрово обяви цена от 2.47 лв. с ДДС за доставяне, отвеждане и пречистване на водата за битовите потребители. Ако тя остане в сила и след Нова година, което както стана ясно не е сигурно, увеличението ще е в сила и за жителите на община Севлиево. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!