Търсене

Областният управител отличи пожарникарите, участвали в потушаването на пожарите в Гърция

Областният управител отличи пожарникарите, участвали в потушаването на пожарите в Гърция

Областният управител Мария Башева с отличените пожарникари, снимка: Областна администрация

Областният управител Мария Башева връчи благодарствени грамоти на петима пожарникари от областта, изпратени на терен в Гърция, за да помогнат при потушаването на пожарите там.

Отличените са гл. инспектор Радослав Стефанов - ръководител на първата група от 20 български пожарникари, част от българския модул за наземно гасене на горски пожари с автомобили; Йордан Генов - инспектор в група "Оперативен център" към сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" в РДПБЗН - Габрово; Деян Чолаков - инспектор в Районната противопожарна служба в Севлиево; младши експерт Красимир Косев - началник на дежурна смяна в Районната служба в Габрово; младши инспектор Любоммир Колев - водач на специален автомобил в РСПБЗН - Габрово.

Награждаването се състоя в присъствието на комисар Георги Русинов, директор на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението - Габрово. 

Мисията на екипа е била да подпомага действията на гръцките им колеги, като гасят пожари в горски площи и извън населените места. Екипите са работили в Солун и на о. Корфу.

„Искам искрено да ви благодаря и да ви поздравя за проявената смелост. Вашата професия е детска мечта за хиляди малчугани и е една от малкото, които са толкова уважавани в нашето общество. Този факт може само да ни радва.“, каза областният управител и пожела на екипа здраве и силна мотивация при изпълнение на служебния дълг.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!