Търсене

Обновен операционен блок е открит в общинската болница "Д-р Стойчо Христов"

Обновен операционен блок е открит в общинската болница

Снимка: МБАЛ "Д-р Стойчо Христов"

На 14 септември т.г. в севлиевската болница "Д-р Стойчо Христов" бе открит изцяло обновен операционен блок, информира БТА.

Хирургичното отделение е ремонтирано, а две идентични помещения от по 50 кв. м са обособени в нови операционни зали, отговарящи на всички европейски стандарти. “Изграждането на новия операционен блок се налага във връзка с новите нужди от по-голяма площ за техника от ново поколение”, коментира управителят на севлиевската болница д-р Пламен Цеков пред телеграфната агенция. Той е благодарил на община Севлиево, Общинския съвет и “Идеал Стандарт - Видима” и лично на кмета д-р Иван Иванов и директора на “Идеал Стандарт - Видима” Ярослав Дончев, за разбирането и подкрепата.

Изображение - 12593Изпълнителният директор на "Идеал Стандарт-Видима" (в дъното), с кмета на Севлиево Иван Иванов и в близък план управителят на болницата д-р Цеков, снимка: МБАЛ "Д-р Ст. Христов"  

На откриването на новия блок присъстват изпълнителният директор на "Идеал Стандарт-Видима" Ярослав Дончев, кметът на Севлиево Иван Иванов, директорът на Районната здравна инспекция д-р Пенчоков, представители на бизнеса в Севлиево и естествено операционният екип, който ще работи в операционния блок. 

Реконструкцията на операционния блок дава възможност за развитие на ендоскопска хирургия в по-големи от сегашните мащаби. Залите вече са дооборудвани и е внесен специален рентгенов апарат за използване по време на операции. По думите на директора стремежът е да се догонят средноевропейските стандарти в оборудването и обзавеждането на лечебното заведение, се казва в информацията на БТА. 

Изображение - 12594Част от медицинския екип на операционния блок, снимка: МБАЛ "Д-р Стойчо Христов"  

Един от сериозните проблеми пред малките, а и не само малки, болници у нас, е липсата на достатъчно медицински персонал - лекари, медицински сестри, санитари и лаборанти. На откриването на операционния блок д-р Цеков е споделил, че с помощта на „Идеал Стандарт - Видима” ще се работи в посока даването на стипендии и привличането на специализанти в Севлиево. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.