Търсене

Общината финансира изграждането на спортно игрище в ж.к. "Д-р Атанас Москов"

Севлиево онлайн
Общината финансира изграждането на спортно игрище в ж.к.

На това място започва работата по ново спортно игрище, снимка: Община Севлиево

С пари от капиталовата си програма в размер на малко над 140 хил. лв., Община Севлиево започва изграждането на спортно игрище в ж.к. "Д-р Атанас Москов", съобщават от там. 

Игрището и в момента съществува, но от години не изпълнява функции на такова. Асфалтът, с който е покрито е стар, на много места не личи дори да го има. Новата настилка, която ще се положи на мястото е изкуствена тревна с дебелина 40 мм.  Материалът е сто процента полиестер, който се характеризира с висока износоустойчивост и  е противоподхлъзваща. 

Тази настилка ще бъде положена върху предварително подготвена и подравнена основа с изпълнен дренаж, уточняват от общинската администрация.

Игрището е с размери 18/36 метра. Границите му ще бъдат очертани с изкуствена трева. Предвидено е да бъде оградено, като оградата е от мека плетена полиетиленова оградна мрежа.

Осветлението на спортната площадка ще се управлява ръчно за времето на използването й. За обекта е предвидено и дежурно (охранително) осветление с автоматично управление.

Срокът за завършване на площадката е трийсет дни. 

Ж.к. "Д-р Атанас Москов" е един от най-гъсто населените квартали на Севлиево, в който живеят много млади семейства.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!