Търсене

Осем инфрастуктурни проекта ще се финансират в област Габрово, съобщи Богомил Петков

Осем инфрастуктурни проекта ще се финансират в област Габрово, съобщи Богомил Петков

Осем дългоочаквани и значими проекта за Габровска област са предложени за финансиране, съобщи народният представител от Богомил Петков.

Реконструкцията на улични водопроводи в централната част на гр. Севлиево и два етапа от реконструкцията на източния водопровод на Севлиево с обща дължина малко над десет километра са проектите по отношение водоснабдяването на Севлиево и севлиевска община, за които държавата осигурява финансиране, информира депутатът.

Това са втори етап от реконструкцията на водопровода, участъци 1 и 2. От много години имаме проблеми с водоснабдяването заради стари тръби, чести аварии и загуби на вода. Това е пътят към решаване проблема с водата за Севлиево, което е основна моя кауза.” – споделя Богомил Петков.

В останалите три общини в област Габрово също ще се изпълняват инфраструктурни обекти.

В Дряново ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност, ремонт на покрив и монтиране на мълниезащита на сградата, в която се помещава Народно читалище "Развитие - 1869". Там е одобрена и реконструкция на общински път Трявна - Царева ливада - Куманите.

За Трявна се предвижда водоснабдяване на поземлени имоти в местностите Данова поляна и Вареницата, в землищата на Трявна и Черновръх.

Въпросните проекти правителството ще финансира през бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Националната Априловска гимназия в Габрово е одобрена за финансиране от инвестиционната програма на МОН за 2022 г., а отпуснатите средства ще са за основен ремонт на покривите с мълниезащитна и заземителна инсталация. През бюджета на Министерството на културата ще бъдат отпуснати допълнителни средства за подмяна на дограма на гимназиалната сграда. 

През бюджета на Министерство на образованието ще се финансира ремонта на покрива на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” в Габрово.

Изпълнението на тези прoекти ще реши социални, икономически и инфраструктурни проблеми, съществували години наред. Щастлив съм,че заедно с екипа на "Продължаваме Промяната" успяваме, заявява Богомил Петков с имейл до медиите.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022