Търсене

Още два блока в ж.к. „Митко Палаузов“ ще се санират

Още два блока в ж.к. „Митко Палаузов“ ще се санират

За два блока в ж.к. „Митко Палаузов“ има избран изпълнител на дейностите по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. С дата 2 февруари е решението на кмета на Севлиево, с което одобрява класирането на кандидатите да извършат санирането на блок 2 и блок 8 в комплекса. Двете избрани от комисията фирми са софийски – блок 2 ще се санира от „Бибо 69“ ООД, а блок 8 – от „Строй Про“ ЕООД.

Стойността на обществената поръчка е 1 224 251 лв. за блок 2 и 1 108 816 лв. за блок 8, цените са бед ДДС и включват строителен надзор и проектиране и строително-монтажни дейности. А работата трябва да се свърши за 210 дни.

Сградата с адрес ж.к.“Митко Палаузов“ бл.2 е въведена е в експлоатация през 1984 г . Състои се от пет входа, като вход „А“ е на шест етажа, а останалите – на седем.  На всеки от етажите има по три апартамента, общият брой на обитателите на сградата е 190 души. В конструктивно отношение е изпълнена по единна номенклатура за едропанелни жилищни сгради (ЕПЖС) и за нея са характерни особеностите на тази строителна технология.

Другата сграда, с адрес гр. Севлиево, ул. „Юг“ № 8 е въведена в експлоатация през 1988 г. Има пет входа, като два от тях са на осем етажа, два на девет и един е със седем етажа.  

И в двете сгради ще се направи външна изолация на стените, топлоизолация на надземните стени на сутерените и покривите, подмяна на дограма, врати и осветление, съгласно изготвените от фирмите за оценка технически доклади за състоянието на сградите.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.