Търсене

Осми ден е в неизвестност младият Георги от севлиевското село Сенник

Тази вечер доброволци от три села ще обхождат педя по педя региона, в който за последно е видяно момчето
Емилия Димитрова
Осми ден е в неизвестност младият Георги от севлиевското село Сенник

Изчезналият Георги, снимка: фейсбук

Осми ден продължава издирването на 20-годишния Георги от с. Сенник. Момчето е обявено за общодържавно издирване, което засега не дава резултат. Тази вечер в помощ на полицията се включват и ловните дружинки от три села - Сенник, Хирево и Дамяново. Те планират да направят обход на района и постепенно да стесняват кръга. Към акцията им могат да се присъединят и доброволци, приканват от ловните дружинки в социалните мрежи. 

Георги изчезва миналия вторник. Излязъл от вкъщи и тръгнал по улицата. Веднага след него излязъл и баща му. Георги има заболяване от детството което налага непрекъснато да има придружител, споделиха съседи на семейството. Затова и този път баща му го последвал, но момчето се движело по-бързо и бащата изостанал. Така синът навлязъл в нива със слънчоглед и там баща му го изгубил от поглед.

По-късно същата вечер Георги бил забелязан на разклона за съседното село Хирево. Мъж, който минавал с кола на път за с. Хирево спрял и момчето се качило в колата. Не обелило и дума обаче, а мъжът в автомобила не го познавал и не знаел, че има здравословни проблеми, които изискват непрекъснат прием на медикаменти. Оставил го в с. Хирево, докъдето и той самият пътувал. Оттогава никой не е чул нищо за Георги, за чието изчезване на 9 юни т.г. е уведомена полицията. Същия ден Георги е обявен за общонационално издирване.  

Според близки до семейството на издирваното момче той пие лекарства от малък, чийто прием никога не е прекъсван. Близките не знаят какво би могло да се случи, ако лекарствата спрат да се вземат, както в случая. 

Днес във фейсбук бе разпространен призив който има желание да се присъедини към акцията на ловците от трите села. Сборният им пункт е тази вечер в 17.30 ч. пред паметника на Дан Колов в с. Сенник.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022