Търсене

Осветиха реновираният блок 9 в ж.к. „Митко Палаузов“

Осветиха реновираният блок 9 в ж.к. „Митко Палаузов“

С празничен водосвет днес по обед бе осветен санираният блок 9 в ж.к. „Митко Палаузов“. Това е петата сграда в Севлиево, изпълнена по Националната програма за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради.

Изображение - 1292 Осемдесет и четири домакинства живеят в блока. А строителните дейности, извършени в изпълнение на програмата включват хидроизолация на покрив, подмяна на козирките на терасите с нови хидропанели, подмяна на улуци и покривни ламарини, хидро- и топлоизолация на покривно прострастранство, постовяне на петкамерна дограма и цялостно остъкляване на сградата. Почти всички тераси са усвоени към жилищната площ, сменено е вътрешното осветление, поставени са нови входни врати.

За церемонията по освещаването и откриването на санирания блок пред него се събраха общинското ръководство, представители на изпълнителите, на строителен надзор и живеещи в блока. А редом до кмета застана председателят на сдружението на собствениците Анатоли Ангелов. Изображение - 1293  

Кметът д-р Иван Иванов благодари на служителите от администрацията, без чийто труд изпълнението на програмата за енергийна ефективност не би било резултатно, благодари на хората, живеещи в блока за това, че са повярвали в програмата и не са се поддали на провокации и на строителите за спазените срокове и изпълнението на работата.

Свещеническа благословия получиха гостите на освещаването.

Утре с водосвет ще бъде открит и блок „Христо Ботев“ 2. В момента се работи по завършване на санирането на още три жилищни сгради, каза кметът.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.