Търсене

От четвъртък започва поетапно облекчаване на противоепидемичните мерки в страната

От четвъртък започва поетапно облекчаване на противоепидемичните мерки в страната

Снимка: Pixabay

Считано от утре, четвъртък, 24 февруари, по преценка на собствениците, управителите, организаторите на обекти или мероприятия могат да допускат клиенти и посетители без да изискват от тях „зелен сертификат“. Изискването обаче остава за персонала на всички обекти с обществено значение. Това става възможно със заповед на министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова, издадена днес.

Заповедта на министър Сербезова за облекчаване на противоепидемичните мерки - тук

От същата дата се допуска посещението на до 12 деца в група при провеждане на присъствени групови занятия за деца в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.

В доклада на главния държавен здравен инспектор е предложен тристъпков подход за облекчаване на противоепидемичните мерки, според който от 20 март да отпадне изискването за „зелен сертификат“ в цялата страна. Датата не е окончателно закована, уточняват от Министерството на здравеопазването и условно е "при благоприятна тенденция в развитието на епидемичната обстановка", пише в съобщение от ведомството.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!