Търсене

Първият звънец би за над 700 хил. ученици, малко над 3 хиляди са в община Севлиево

Севлиево онлайн
Първият звънец би за над 700 хил. ученици, малко над 3 хиляди са в община Севлиево

Ново начало - влизане в клас за първи път, снимка: Община Севлиево

Детето е като безценна книга, която отваряш непрекъснато и трябва да четеш много внимателно - това каза в своето приветствие по случай първия учебен ден кметът на Севлиево Иван Иванов, който откри учебната година в най-голямото общинско училище - СУ "Васил Левски". 

Огромна е отговорността на учителите в процеса на придобиване на нови знания, създаване на ценности и формиране на интереси, амбиция и култура. Кметът изрази дълбокото си уважение към тяхната работа и ги окуражи да помагат на децата “да опознаят света, да направят първите си стъпки в необятната вселена на науката, да опознаят далечни култури, да изградят ценности за цял живот”.
 
В СУ "Васил Левски" и тази година приемат четири паралелки първокласници, 94 са записаните деца. Училището има 43 папалелки и 1033 деца, а успехите на учениците са във всички сфери на изкуството и науката. 
 
На днешния 15 септември за последен път първи учебен ден преживяха дванайсетокласниците, които догодина ще бъдат абитуриенти. Те са в три паралелки, общо 77 млади хора.
 
Изображение - 1259115 септември в СУ "Васил Левски", снимка: Община Севлиево  
 
Празничният 15 септември както навсякъде беше съпътстван с тържествени слова, музикални програми и традиционното повеждане на най-малките ученици към първата им класна стая. В СУ "Васил Левски" децата преминаха през огромна шестица - символ на успеха, който всички им пожелават да имат в училище. 
 
По традиция представители на общинското ръководство откриват учебната година в училища на общината. Зам.-кметът инж. Красимира Йорданова откри учебната година в ПГ “Марин Попов”, зам.-кметът Невена Тодорова - в ПГМЕТ “Ген. Иван Бъчваров”, зам.-кметът Калина Георгиева пожела “На добър час!” на учениците във Второ основно училище “Стефан Пешев”, а в Първо ОУ “Христо Ботев” учебната година откри Сабие Ходжева - началник отдел “Образование, спорт и младежки дейности”. 
 
През започналата днес учебна година отсъствията на учениците по медицински причини ще се извиняват само по електронен път. Нововъведението влиза в сила от първи октомври. „Отпадането на хартиения носител ще ни даде статистика колко ученици не ходят на училище и по какви медицински причини. Така може лесно да се анализират и проследяват заболяванията, както и епидемии в съответните райони и училища“, заяви министърът на здравеопазването по-рано този месец, когато бе представена електронната извинителна бележка. Всеки документ ще притежава национален референтен номер, който ще се генерира автоматично след въвеждане данните за извършения физически преглед, което ще допринесе за намаляването на медицинските бележки с невярно съдържание, убедени са в министерството.
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!