Търсене

Пет партии и четири коалиции са се регистрирали за местните избори в Севлиево, срокът изтича днес, в пет следобед

Емилия Димитрова
Два пъти по-дълго време ще отнеме обявяването на изборните резул

Пет партии и четири коалиции имат регистрация до тази сутрин в Общинската избирателна комисия в Севлиево. Срокът, в който могат да се регистрират още, изтича днес, в пет часа следобед. 

Ето кои са партиите, по реда на тяхната регистрация в ОИК: "Има такъв народ", "Свобода", "Движение за права и свободи", ГЕРБ и "Възраждане"

Регистрираните коалиции са: „Заедно за силна община“, съставена от партиите "Републиканци за България" и "Зелен съюз"; БСП за България", съставена от "Българска социалистическа партия", политически клуб „Екогласност“ и политически клуб „Тракия“; „Граждани за Общината“, в която влизат "Българска работническо-селска партия", "Българско национално обединение" и партия "КОЙ – Компетентност, Отговорност и Истина"; „Продължаваме Промяната – Демократична България“, съставена от "Продължаваме Промяната", ВОЛТ, „Движение Да България“, „Демократи за силна България“ и „Зелено движение“. 

От утре, 19 септември, до 26 септември включително, ОИК ще регистрира кандидатските листи. От всички гореизброени партии и коалиции единствено "Има такъв народ" не са се регистрирали за избора за кмет на общината, което не означава, че всички останали ще издигнат кандидат за общински кмет. Със сигурност обаче всяка от партиите и коалициите ще има своя листа за общински съветници. Детайлите предстои да станат ясни в следващите дни. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!