Търсене

Поетапно ще се подменят досегашните контейнери с нови, с повече вместимост

Поетапно ще се подменят досегашните контейнери с нови, с повече вместимост

Нови контейнери за боклук ще бъдат поставени поетапно в Севлиево, снимка: Община Севлиево

Община Севлиево и сметопочистващата фирма "Нео Титан“ започват поетапно въвеждане на нова система за сметосъбиране и сметоизвозване на територията на Севлиево, съобщават от общинската администрация. 
 
За целта досегашните контейнери за битови отпадъци ще бъдат подменени с нови. Контейнерите тип „Бобър“ и „Ракла“, които имат вместимост от 1100 литра, ще се заменят с по-обемни, тип „НОРД”. Тяхната вместимост е различна - има по 2250 л, от които ще бъдат доставени 70 броя и 19 броя с вместимост 3750 л. Най-много, 245 контейнера с вместимост 3000 л, ще бъдат разположени на различни места в града.
 
Новите контейнери са от затворен тип и освен с механизъм за ръчно отваряне, имат в основата педал за отваряне, информират от Общината.
 
Обслужването на новата система ще се извършва от нова автоматизирана техника, която е оборудвана с надстройка с вариопреса и с кран на камиона. 
 
Новата техника е висок екологичен клас и с въвеждането на автоматизираната система ще се подобри качеството на услугата по сметосъбиране и сметозивозване на битовите отпадъци на територията на града, убедени са в Общината. А старите контейнери няма да бъдат извадени от употреба. След реновирането им, те ще бъдат предоставени в селата на общината. 
Паралелно с информацията за новите съдове за смет от Община Севлиево призовават гражданите да не изхвърлят отпадъци извън контейнерите - практика на много места в града. 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!