Търсене

Поставена под карантина в Перущица, се прибрала в Габрово

Поставена под карантина в Перущица, се прибрала в Габрово

снимка: pixabay

Карантината невинаги се спазва и доказателство за това са случаите на установени от полицията граждани, които не би трябвало да са извън домовете си, още по-малко извън градовете, където са дали адрес, че ще изтърпят задължителната изолация.

Такъв е случаят с 30-годишна габровка, която има предписание за задължителна карантина, издадено от РЗИ София. На 6 май т.г. около осем часа вечерта, същата жена била в Габрово, пътувала в автомобил с мъж от Перущица.

Нарушението лъснало случайно, при рутинна проверка от полицията.  По случая е образувано бързо производство по чл. 355, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Въпросният текст предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Същото наказание грози и мъж на 51 г. от севлиевското с. Горна Росица, също нарушил карантината, под която е поставен с предписание от РЗИ Видин. При проверка в дома му на 7 май т.г., около 13.00 ч., полицейските служители установили, че мъжът е напуснал дома си. Разследването по случая се провежда под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!