Търсене

Празник в парка за 25 години "Идеал Стандарт" в България

Празник в парка за 25 години "Идеал Стандарт" в Българ

С празник в парк „Казармите“, който от „Идеал Стандарт-Видима“ подариха на севлиевци в сряда вечерта, компанията отбелязаха 25 години от създаването на смесеното българо-американско дружество в България.

Изображение - 1752

Веселието бе замислено като градинско и включваше демонстрации на отбора по футбол за момичета „Севлиево лейдис“, на клуба по таекуон-до „Тервел 2006“, на клуба по моделизъм. За хон на сцената бяха подредени картини на децата от детски арт център „Видима“, представени в много страни по света като част от инициатива на сдружение „Духовно огледало“ да популяризиране на българското културно наследство, а на сцената пяха талантите от „Up stream voices“, чийто спонсор от самото създаване на групата също е „Идеал Стандарт-Видима“.

За любознателните имаше обособени кътчета по грънчарство, където децата, насочвани от майстори грънчари можеха сами да изваят фигура от глина и да си я отнесат вкъщи. Имаше викторина с въпроси и разбира се, награди за верните отговори.

Изображение - 1753

И тъй като денят бе един от най-горещите в Севлиево от началото на лятото – термометрите отчетоха 37 градуса, организаторите се бяха погрижили да е празнично на децата – за всяко дете до 16 години имаше безплатен сладолед и вода.

Отбелязването на 25 години от създаването на смесеното дружество „Идеал Стандарт-Видима“ в Севлиево премина под мотото „25 години в България“. Миналата седмица от ръководството на компанията дадоха пресконференция, на която очертаха успехите за изминалото време и обявиха очакванията си оттук насетне.

Изображение - 1754

Днес, 25 години по-късно, „Идеал Стандарт-Видима“ е най-големият работодател в Централна Северна България с 3200 работници и служители и е сред петнайсетте най-големи работодатели в България. Над 130 млн. евро е общият размер на инвестираните в заводите в Севлиево средства.

„Идеал Стандарт-Видима“ е пазарен лидер в страната с над 50% пазарен дял в продажбите на керамика и арматура. Обемът на производството спрямо 1992 година, когато е подписан договора за партньорство между севлиевската „Видима“ и „Американ Стандарт“, се е увеличил девет пъти, а през 2016 г. в заводите на компанията в Севлиево са произведени 7,5 млн. изделия – керамика и фитинги. 

Изображение - 1755

Близо 5 млн. лв. са даренията, направени в обществени каузи, местна инфраструктура, подпомагане в областта на здравеопазването, образованието, и културата за последните десет години. Само между 2004-та и 2016-та размерът на дарените средства в Общинската болница на Севлиево е 230 000 лв. Над 240 000 лв. са дарени за Община Севлиево, повече от 162 000 лв. за читалища, детски ясли и градини, близо 60 000 лв. са предоставени на църкви и манастири.

 

написано от Емилия Димитрова

  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!