Търсене

"Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ влизат в надпреварата за местна власт

Емилия Димитрова
Към 5 ч. тази сутрин за Габрово са обработени 7.30% от протоколи

На 16 септември т.г. Общинската избирателна комисия в Севлиево регистрира още две формации за участие в местните избори. Документи за регистрация подадоха коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и партия ГЕРБ.

Двете формации очаквано получиха регистрация за трите вида избор, което означава, че ще имат кандидат за кмет на общината, кметове в селата и листи с общински съветници.

Кандидатът за кмет на "ПП-ДБ" все още не е обявен официално, но неофициално се коментира, че това ще е Богомил Петков. Той лично нито потвърди, нито отрече това. Петков веднъж загуби битката за кметския стол в Севлиево. През 2019 г. той стигна до балотаж със спечелилия трети мандат тогава Иван Иванов. Не е твърде сигурно, че през 2023 г. ще повтори това представяне.  

Кандидатът на ГЕРБ без съмнение ще е Иван Иванов, който влиза за четвърти път в кметската надпревара.

Срокът за регистрация на партиите и коалициите изтича утре, 18 септември, в 17 ч. От следващия ден започва регистрирането на кандидатските листи, което продължава до 26 септември. След тази дата окончателно ще станат ясни имената на претендентите за местна власт в община Севлиево.   

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.