Търсене

Режат лента пред още два санирани блока, станаха шест

Режат лента пред още два санирани блока, станаха шест

Идната седмица ще бъдат открити още два санирани блока в Севлиево, информират от Общината. В понеделник, на 20-ти март, ще бъде срязана лентата пред  № 9 в ж. к. "Митко Палаузов", а на следващия ден - 21 март, ще бъде открит блок „Христо Ботев” № 2 на ул. „Хан Аспарух” № 7 /един от двата високи блока на Кооперативния пазар/. 

Изображение - 1285 Откриването на двата блока се забави с близо три месеца. То трябваше да стане до края на миналата година, обеща кметът д-р Иванов на 30 ноември 2016-та, когато откри санираният блок 1 в ж.к. "Митко Палаузов". Пак тогава севлиевският кмет обяви, че със сдруженията на собствениците на други десет блока има подписан договор с банката и работата по тях ще започне тази година. 

Двата блока са санирани по националната програма за енергийна ефективност. С тях санираните жилищни блокове в града ни стават шест. 

74 сдружения на собствениците са регистрирани в Севлиево с цел кандидатстване по националната програма за енергийна ефективност, става ясно от публичния регистър на сдруженията. 

Церемониите и пред двата блока са планирани за 12.30 часа и са съпътствани от водосвет за здраве. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.