Търсене

С бляскави спектакли и отлична актьорска игра приключи XII национален фестивал „Вълшебникът театър”

Десислава Димитрова - организатор в НЧ "Развитие-1870"
С бляскави спектакли и отлична актьорска игра приключи XII национален фестивал „Вълшебникът театър”

Снимка: НЧ "Развитие-1870"

Магията на театъра завладя Севлиево за дванайсти път. Националният фестивал на любителските театри за деца „Вълшебникът театър“ подари на детската публика, а и не само на децата, бляскави спектакли, поднесени от таланти-актьори, колорит и уникална атмосфера.

Децата получиха ключа на Севлиево

Символичния ключ на град Севлиево бе връчен от председателя на Народно читалище „Развитие-1870” Данаил Лалев на децата-театрали, които в продължение на три дни разкриха силата на едно от най-прекрасните и вълнуващи сценични изкуства.

Изображение - 11356Данаил Лалев връчи символичния ключ на Севлиево на децата-актьори, снимка: НЧ "Развитие-1870"  

С плакет от Община Севлиево за заслугите си на

режисьор с особен принос в развитието на театралното изкуство бе удостоен Никола Узунов.

Отличието връчи Ирена Камбурова – началник отдел „Култура, туризъм и международно сътрудничество” в общинската администрация. Поздравителен адрес по повод 12-то издание на фестивала „Вълшебникът театър“ изпрати Крум Гергицов - театровед, дългогодишен драматург на Русенския драматичен театър и председател на журито на театралния форум в Севлиево.

Изображение - 11355Никола Узунов бе удостоен с плакет за особени заслуги, снимка: НЧ "Развитие-1870"  

С приказния спектакъл „Огнивото” по Ханс Кристиан Андерсен на Театрална школа „Усмивка” в Бургас бе открита фестивалната програма. За участие в тазгодишното издание на „Вълшебникът театър” пристигнаха заявки от Бургас, Варна, Поморие, Русе, Велико Търново, София, Габрово и Пазарджик.

В трите фестивални дни на сцената на читалище „Развитие” се изиграха бляскави спектакли, които достойно утвърдиха „Вълшебникът театър” като един от ярките форуми в България, разкриващ силата на любителското театрално творчество за деца.

Постановките бяха оценявани от професионално жури с председател Алфидин Ахмедов - директор на Държавния куклен театър в Габрово и членове: Венета Петкова – директор на ЦПЛР – ДК „Йовко Йовков” и режисьорът Никола Узунов. Награди присъди и детското жури на фестивала, в което участваха всички актьори от Детския и Младежкия театри при НЧ „Развитие-1870”.

Подробна информация за наградените във фестивала - тук

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!