Търсене

Сдружението на жените събра 6 470 лв. за талантливи деца

Сдружението на жените събра 6 470 лв. за талантливи деца

Народните представители Кристина Сидорова и Иглика Събева бяха сред гостите на сдружението, снимка: Деяна Денева

В навечерието на Деня на християнското семейство сдружението на жените "Надежда 2001" проведе традиционната си благотворителна вечер. Тази година средствата от благотворителния търг, състоял се по време на вечерта, са за талантливи деца от Севлиево, които имат нужда от финансова помощ, за да учат и се реализират. 

На три деца ще помогнат жените, според информация на "Севлиево онлайн". Продължава подкрепата за Десислава Димитрова - студентка последна година, специалност „Графичен дизайн“ във Великотърновския университет. Десислава ще получи подкрепа, за да продължи образованието си – нещо непосилно за майката на момичето, която сама се грижи за нея.

Изображение - 2494

Част от произведенията на изкуството, предоставени за благотворителен търг, снимка: Деяна Денева

Теодора Маринова, дванайсетокласничка от Севлиево, също ще бъде подкрепена от "Надежда 2001". Теодора иска да учи изобразително изкуство, но кандидатсттудентските изпити изискват скъпа подготовка, за която семейството на момичето няма възможност. 

Подкрепа ще получи и Денислав Богданов - гласовитият певец от вокалната група "Upstream voices", с ръководител Ценка Горалова. 

Средствата, с които ще бъдат подкрепени младите хора, са събрани от благотворителния търг на картини и предмети на изкуството, изработени от севлиевци. Част от картините бяха дело на Десислава Димитрова и Теодора Маринова. 

"Севлиево онлайн"

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!