Търсене

Севлиево ще отбележи Националния празник с поклонение пред Паметника на свободата, в Музея обявяват Ден на отворените врати

Емилия Димитрова
Честит национален празник на България!

Паметникът на свободата в центъра на Севлиево, снимка: Минчо Тодоров

Националният празник на България 3 март в Севлиево по традиция ще бъде отбелязан с поклонение пред Паметника на Свободата в центъра на града.
 
То ще започне в 10 часа и ще бъде с участието на ученици от Професионална гимназия "Марин Попов" и оркестър "Севлиево.
 
От 9 до 13 часа в Хаджистояновото училище ще има Ден на отворените врати. Всички, които изберат да се потопят в имналото на севлиевския край, ще могат да получат и ценна информация от уредниците на музея, които ще разказват за дати, личности и факти свързани с освобождението на България.
 
В 11 ч. в Дома на културата “Мара Белчева” ще започне празничния концерт на фолклорен ансамбъл “Развитие”. Входът за всички е свободен. 
 
След концерта в същата зала, от 16:00 часа, севлиевци ще мога за първи път да видят цирк на сцена „Миракъл – звездите на българския цирк“. Билети за цирка ще се продават на касата на Дома на културата.
 
За желаещите да отбележат Националния празник извън града, в дните от 1 до 5 март музей „ЕТЪР“ реализира инициативата „Така извоювахме свободата“, в която ще представят културни ценности, свързани с българското революционно движение от средата на XIX век и Освобождението на България. 
 
Тези, които изберат на 3 март да се качат на връх Шипка, е важно да знаят, че автобусите тръгват от Габрово към върха в 8.30 ч., а от върха към Габрово в 12.30 ч. Цената на двупосочен билет е 10 лв. 
 
 
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!