Търсене

Школата по керамика "Кукерче" получи пет награди от Първото биенале на малките

Отличените деца от Севлиево се представиха в раздел "скулптура", а това е първото им участие в конкурс
Школата по керамика

На снимката от ляво на дясно: Хрисия Панчева, Филип Хаджийски, Симеон Иванов, Огнян Ганев, Мария Петрова и техния преподавател Теодора Петева

Пет награди спечелиха малките творци от Школата по керамика "Кукерче" в Севлиево с преподавател Теодора Петева в Първото биенале на малките. То бе открито на 21 октомври паралелно с Международното биенале на малките форми. Домакин на двата форума бе плевенската галерия “Илия Бешков”.

Международното биенале на малките форми е форум за съвременно изкуство, който се провежда през две години от вече 22 години. В тазгодишното му издание най-много чуждестранни художници участват в раздел „Графика“, а най-многобройни сред чуждите автори са тези от Полша. В събитието се включиха със свои произведения творци от Канада, Аржентина, Португалия, Израел, Италия, Словакия, Великобритания, Япония. Преобладаващата част от участниците са български художници от цялата страна, като от Плевен и региона има силно представителство.

В залите на галерията бе открита и изложба с художествени произведения на деца, наградени и номинирани за участието си в Първото биенале на малките.

Интересният артфорум е проект на екипа на ХГ „Илия Бешков“ и представлява Национален конкурс за детско произведение на изкуството, изработено в свободен жанр, стил и тематика, но с предварително зададени максимални размери. Биеналето на малките предизвика огромен интерес сред младите таланти и ще съпътства Международното биенале на малките форми.

В навечерието на откриването на експозицията бяха обявени и наградени отличените участници, сред които и децата от Севлиево с преподавател Теодора Петева. Отличените творби са: първо място - „Митично животно“ на Филип Хаджийски (7 г.), трето място – „Костенурка на Мария Петрова (9 год), и три поощрителни награди:Орел“ на шестгодишната Хрисия Панчева, „Излежаващо се коте“ на деветгодишния Симеон Иванов и „Конче“ на Огнян Ганев, на 9 г.

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!