Търсене
Заради сезона на отпуските

Системата за онлайн регистрация за ваксина срещу Ковид-19 спира да заработи от днес

Севлиево онлайн
Спират плановия прием и плановите операции в болниците на област

От днес, 1 юли, системата за онлайн регистрация за ваксинация срещу COVID-19, достъпна на сайта www.his.bg, временно спира да функционира, съобщават от Министерството на здравеопазването. Това се налага заради декларираната от редица лечебни заведения невъзможност целодневно, при пълна работна седмица, да осигуряват достатъчно медицински персонал за поставянето на ваксини срещу COVID-19, с оглед сезона на отпуските.

Гражданите с регистрирани към 1 юли 2022 г. дата и час за поставяне на ваксина чрез онлайн системата следва да се обърнат към своя общопрактикуващ лекар или към съответната регионална здравна инспекция за насрочване на нови дата и час за ваксинация. 

От 17 май т.г. в област Габрово бе прекратена дейността на временните имунизационни пунктове за извършване на имунизации срещу COVID-19. Мярката е съгласно новия Национален рамков договор, съгласно който имунизации срещу Ковид извършват общопрактикуващите лекари на пациенти от пациентската им листа. Общопрактикуващите лекари не могат да отказват ваксина срещу Ковид на желаещи да се имунизират лица, когато липсват противопоказания за прилагане на съответната ваксина, е записано още в договора. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022