Търсене

Службата за демократични институции и права на човека - с интерес към изборите в габровско

Севлиево онлайн
Службата за демократични институции и права на човека - с интерес към изборите в габровско

Снимка: Областна администрация Габрово

Представители на Службата за демократични институции и права на човека, които ще наблюдават изборите в България, посетиха Областна администрация - Габрово.

Моника Джамбонини и Николас Хеюм, дългосрочни наблюдатели, се срещнаха с областния управител Кристина Сидорова, заместник областния управител Андрей Николов и главния секретар Веселин Радков. Те обсъдиха организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори на 2 април.

Областният управител разясни, че процесът в Габровска област протича спокойно и без сигнали за нарушения. „Работим в синхрон с РИК и ОДМВР- Габрово, за да се предотвратят всякакви злоупотреби“, обясни заместник-областният управител.

Службата за демократични институции и права на човека на ОССЕ откри мисия в България на 1 март 2023 г. по покана на властите в страната. Тя се състои от основен екип от 11 експерти, базирани в София, и 14 дългосрочни наблюдатели, разположени в други части на страната.

Наблюдателите ще следят процесите на изборния процес и медийното отразяване на кампанията. На 3 април експертите ще представят предварителни данни и заключения на пресконференция, а няколко месеца след изборите ще бъде публикуван и окончателният доклад.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!