Търсене

Солисти на формация "Upstream Voices" са с награди от конкурсите "Полските щурчета“ и "Сребърна Янтра“

Солисти на формация

Виана - с втора награда от "Полските щурчета", снимка: Илиян Гъбенски

През месец септември солисти на вокална формация Upstream Voices с вокален педагог Ценка Горалова, участваха в два конкурса за млади изпълнители на забавна песен - "Полските щурчета", чийто домакин е Полски Тръмбеш и Международния конкурс "Сребърна Янтра“, който се домакинства от Велико Търново.

Лъчезарната десетгодишна Виана Колева спечели сърцата на публика и журито с председател доц. Етиен Леви и членове композиторите Красимир Гюлмезов и Светослав Лобошки. Виана спечели втора награда, диплом и статуетка във втора – най-многобройната възрастова група в осмото издание на "Полските щурчета“. Тя изпълни с много настроение и артистичност популярните хитове "Жена на всички времена“ из репертоара на Петя Буюклиева и "It don’t mean a thing”на Елла Фицджералд и Луис Армстронг.

Седемгодишната Виктория Петрова се завърна от "Полските щурчета“, блестящо организирания по идея на Веселин Маринов конкурс, с трета награда, диплом и статуетка в първа възрастова група. Малката гласовита певица бе като малка принцеса на сцената. Тя се представи много добре с песните "Влюбеният джаз“ по музика на Сашо Събев и популярния хит "Over the rainbow” из мюзикъла "Магьосникът от Оз“. 

Изображение - 12820Кристина и Андрей с вокалния педагог Ценка Горалова, снимка: Илиян Гъбенски Кристина Неделчева на 13 г., талантливата гласовита габровка, бе най-малка в трета възрастова група, но спечели трета награда, диплом и статуетка в голяма конкуренция с младежи и девойки до 16 годишна възраст в конкурса "Полските щурчета“. Младата обещаваща звезда бе изключително емоционална, с прекрасна визия в представянето си с песните "Аз творя“ по музика на Светослав Лобошки и "All by my self”’ из репертоара на Селин Дион. Кристина не остана незабелязана и на Международния конкурс за популярна песен "Сребърна Янтра“, от който получи диплом, поощрителна  награда и статуетка отново в най-оспорваната и многобройна трета възрастова група (до 16 години). Наградата и бе връчена от маестро Роко Палацо от Международното жури с председател Силвия Кацарова и представители от Италия, Малта, Молдова, Румъния.

Aндрей Видев, малкият гласовит славей от Горна Оряховица направи много силно впечатление на журито в "Сребърна Янтра“. Той спечели първа награда, диплом и статуетка за най-добро изпълнение на българска песен - популярния хит на ФСБ "Високо“ във втора възрастова група, както и специални покани за участие в конкурси в Молдова от проф. д-р Родика Рошиору и в Малта от Евелина Батей, международни представители на журито и специални гости на конкурса.

Андрей покори сърцата на публиката и бе аплодиран за емоционалното изпълнение на песента на Джош Гробан "You raise me up”.

Двадесет и първото издание на "Сребърна Янтра“ бе организирано от Румяна Начева - директор и главен инициатор на събитието, сдружение "Сребърна Янтра- 2003“,  с подкрепата на Община Велико Търново. Международният конкурс е част от културния календар на старопрестолния град и тази година в него участваха 90 певци от 6 държави.    

                                                              

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.