Търсене

Срязаха лентата и пред блок 8 в ж.к. "Митко Палаузов"

Срязаха лентата и пред блок 8 в ж.к. "Митко Палаузов"

снимки: Община Севлиево

„Щастлив съм да бъда тук с вас, за да сложим официален завършек на този процес. Без съмнение мога да кажа, че това е най-красивият блок в целия град“. Това каза днес кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов по време на церемонията по откриването на осмия саниран жилищен блок в града. Той пожела на всички живущи дълго време да се радват на обновената сграда и да усещат ползите от енергийната ефективност, а на сдружението на собствениците, да бъдат все така сплотени и активни.

Благодарности към общинската администрация и лично към д-р Иванов, както и към фирмите изпълнителки, за положените усилия и перфектно свършената работа, отправи и председателят на сдружението на собствениците на бл. 8, Елвира Бонева. Тя преряза лентата заедно с кмета и управителя на фирмата изпълнител „Строй-про“ ЕООД инж. Тодор Димитров.

Изображение - 1884

След извършените дейности, блокът е с поставена хидроизолация на покрива, външна топлоизолация на фасадните стени с плоскости EPS с дебелина 5 см. и 10 см. на жилищните етажи и стените на подпокривното пространство, с плоскости XPS с дебелина 10 см. по цокъла на сградата. Поставена е шесткамерна дограма със стъклопакет от нискоемисионно стъкло, с което ще се намалят топлинните загуби от топлопреминаване и постъпване на студения външен въздух в сградата. Подменени са входните врати с алуминиеви с прекъснат термостат. Почти всички тераси са усвоени към жилищната част. Подменено е вътрешното осветление на общите части с енергоспестяващи лампи. На фасадата е поставена изолация EPS-100 мм. и цветна силикатна мазилка. Ремонтните дейности са финансирани изцяло от Националната програма за енергийна ефективност, по която Общината има подписани девет договора.

Изображение - 1885

източник: Община Севлиево

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.