Търсене

Свободни места в гимназиите има и за четвърти етап на класиране

Емилия Димитрова
От 31 май всички ученици се връщат в клас

Снимка на Wokandapix от Pixabay

В девет гимназии на територията на габровска област има незаети места след трети и за четвъртия етап на класиране, информират от Регионалното управление на образованието (РУО) в Габрово.

На практика свободни места има в училища във всяка от четирите общини на областта, така че завършилите основно образование, които досега не са се записали никъде, имат възможност да изберат училище, без да им се налага да пътуват до друг град, за да учат. 

В Севлиево свободни места има в четирите средни училища. 

Изпълнени са паралелките в Средно училище "Васил Левски", но до прага за брой ученици има едно място в профил "Предприемачески" и пет незаети в "Математика с немски език". 

В Професионалната гимназия по транспорт и машиностроене в с. Градница също минималния брой ученици е покрит. Дванайсат свободни места има в "Автотранспортна техника".

В три от паралелките на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров" също има незаети места - между пет и седем, въпреки че и там минимумът за формиране на паралелка е изпълнен. 

Същото е положението в специалността "Спедиция, транспортна и складова логистика" в Професионална гимназия "Марин Попов", където минимумът от записали се е изпълнен, седем места са нужни за "Механизация на селското стопанство", за да се покрие изискването за минимален брой ученици. 

Подробна информация за всички незаети паралелки по специалности и чебни заведения, вижте в справката, изготвена от РУО Габрово. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.